Cabra Kermesse

30/08/2014: Cabra Kermesse...

Afgelopen zaterdag was het zover... de eerste editie van Cabra Kermesse, het wielerevent op de Zilverberg voor de wielertoerist.

Alles was in gereedheid gebracht…
Het pleintje met de 2 lindebomen op de hoek van de Karabinier- met de Knokuilstraat zag er best gezellig uit en werd omgedoopt tot Villa Cabra.
De supporters troffen er een punt waar ze 2 maal per ronde de renners zagen voorbij snellen, ook de aankomst was er vlakbij.
Het was er gewoon leuk vertoeven.

De namiddag startte wat met een koude douche. De eerste wedstrijd voor de dames was gepland om 13:30u en het bleef maar regenen.
Daardoor was de opkomst niet fameus… we telden er slechts 3.
Er is dan op aangeven van de politie beslist om de aanwezige dames te laten meerijden in de wedstrijd van de heren om 15:30.

Vanaf 14:00 is het gestopt met regenen… en telden we snel een 68 deelnemers, waarvan er om en bij de 12 Cabras zich al dan niet voor het eerst aan een gentlemenwedstrijd waagden.

Een extraatje was ook voorzien voor de eerste Roeselarenaren (+ deelgemeenten) binnen elke leeftijdscategorie… die zich toch voor een jaar lang kampioen van Roeselare zouden mogen heten.

Daarmee beginnend zijn we als club supertrots om te melden dat een Cabra deze titel heeft binnengehaald in de categorie B: 40-49. Wim D'Hooghe was met de 5de plaats van de 17 binnen zijn categorie de snelste Roeselarenaar en versloeg daarmee 8 andere stadsgenoten in de strijd om de kampioenentitel. Proficiat Wim... hiermee kom je op onze Wall of Fame. Een mooie afsluiter van een beresterk seizoen... en toevallig of niet hij was ook nog es het gezicht van de affiche.

Verder kunnen we ook melden dat Pieter Lesage als eerste Cabra over de meet kwam op een zeer verdienstelijke 18de plaats in het totale eindklassement, net voor Wim trouwens die 19de werd. Ook hij werd in de bloemetjes... of waren het groenten gezet.

Deelnemende Cabras:
Pieter Lesage (14de cat A U40)
Stijn Volckaert (17de cat A U40)
Vincent Santy (verdienstelijke deelname cat A U40)
Lieven Vinckier (verdienstelijke deelname cat A U40)
Wim Decock (verdienstelijke deelname cat A U40)
Wim D'Hooghe (5de cat B U50)
Peter Neyrinck (9de cat B U50)
Wim Vanzieleghem (11de cat B U50)
Bart Proot (12de cat B U50) lek gereden
Dieter Verdonck (14de cat B U50)
Yves Soenen (verdienstelijke deelname cat B U50)
Dominiek Boucherie (verdienstelijke deelname cat B U50)

Tot op 3 ronden van het eind bleek een duo het onderling te zullen beslechten, maar werden alsnog door het peloton ingelopen.
Er volgden nog een aantal ontsnappingspogingen, maar tevergeefs... en zo eindigde de eerste editie van Cabra Kermesse na een zeer vermakelijke wedstrijd op een massasprint...

Category winners:
Heren A: VERMEUK Michael
Heren B: HERREMAN Piet (ook ritwinnaar)
Heren C: STAELS Guido
Dames A:  BAUDEN Els

City Winners: Kampioen van Roeselare
Heren A: DECEUNINCK Thijs
Heren B: D´HOOGHE Wim
Heren C: -
Dames A: VANDEVELDE Liesbeth

Een algemeen klassement ontbreekt nog, maar is opgevraagd bij de WBV.
Via deze link kun je de uitslagen bekijken: WBV - Cabra Kermesse - 30/08/2014

Wat ook superleuk bleek, was de tijdrit voor kinderen die over een parcours van 2km het beste van zichzelf konden geven. Alle kinderen vanaf geboortejaar 2007 en ouder kon deelnemen. De kleinsten deden dit 1 keer, de groteren 2 tot 3 maal. Elke renner of renster kreeg 2 wedstrijdwagens mee op het parcours, waardoor ze zich gegarandeerd Tony Martin of Marianne Vos waanden. Elk kreeg na afloop een medaille waarmee ze trots op een geïmproviseerd podium voor de camera’s poseerden.

Op naar een 2 editie in 2015... to be continued. 

Zeer leuke foto's van de eerste editie van Cabra Kermesse vind je op onderstaande links:
Cabra Kermesse - TRO
Cabra Kermesse - SD3
 


Met dank aan iedereen die, zowel in aanloop naar als gedurende de dag, de handen uit de mouwen heeft gestoken om Cabra Kermesse een zeer mooie eerste editie te geven.  
Met dank ook aan onze partners en sponsors om ons project mee te ondersteunen.