Cabras in de prijzen op de Gardeboe Classic

15/09/2012:

Vorig weekend was het weer zover… de Gardeboe Classic anno 2012.
Maar liefst 7 Cabras stonden aan de start van deze gegeerde najaarskoers, en dit met uitgesproken ambities. Kampioen van Roeselare in 2 categorieën (17-40j / 40j+) en een gooi naar de 1ste plaats.
De vrijwillige selectie bestond uit: Wim D’Hooghe, Kenny Desot, Andy Geirnaert, Pieter Lesage, Peter Neirynck, Bart Proot en Stijn Volckaert. 
Nog vóór de start werd het duidelijk dat het deelnemersveld (67) er één was om U tegen te zeggen. Niet alleen wij hadden onze zwaargewichten in de schaal gegooid, ook andere ploegen verschenen met doorwinterd materiaal.

Onder het mom van “zoek de wieltoerist” werd om 14:15u de wedstrijd op gang getrokken. Het werd een zeer snelle koers op een weinig geanimeerd parcours. Een paar keer waagden een aantal Cabras zich in de aanval maar zonder blijvend succes. Zowel Andy, Pieter, Bart als Wim, onder wie een paar hun namen door de speakers weergalmden, probeerden om beurt hun slag te slaan maar werden al snel opgejaagd.
Ook de counter van Kenny op een ontsnapte kopgroep draaide uit op een “chasse patat” , waarna Stijn de nodige borging moest bieden.
Nadat een kopgroep van 4 zich definitief had losgemaakt, was het voor onze jongens vooral zaak tijdens de laatste ronde vooraan post te vatten. Maar nog voor de laatste bocht kwam het tot een valpartij in het peloton waarbij ook een aantal Cabras, waaronder Andy, zonder al te veel erg betrokken waren of alvast gehinderd werden.
In de laatste rechte lijn was het dan voluit naar de finish…
Hierbij kon Kenny zich niet vastklampen aan een sprintend groepje voor de plaatsen 5 tot 8 en werd overspoeld door een jagend uitgedund peloton en finishte uiteindelijk als 20ste. Bart Proot, die al de ganse wedstrijd uitdrukkelijk in de frontlinie zat,  sprintte zich vol overtuiging en de rugpijn verbijtend naar de titel: Kampioen van Roeselare (40j+) en 1ste Cabra op een 16e plaats.
Wim (28), Stijn (29), Pieter en Andy kwamen in een verbrokkeld peloton over de streep.

Wel Cabras… we keren terug van bij onze buren met een titel waar we trots mogen op zijn… proficiat Bart! Sterke prestatie.
Meer nog we hebben in Oekene getoond dat we er niet alleen waren om te koersen… maar dat er ook langs het parcours ambiance en sfeer gemaakt werd.
Aan iedereen bedankt voor de aanwezigheid en de zeer luide aanmoedigingen bij het doorkomen… het geeft altijd dat beetje extra… (toch zeker tot na de eerste bocht).

In ieder geval we waren er en iedereen zal het geweten hebben… kijk maar.
Meer vind je op…
http://www.roeselaresport.be/2012/09/kampioenschap-van-roeselare-voor-wielertoeristen-2012
...