Clubkampioenen 2012

30/09/2012:

Net zoals ieder jaar kennen we met de fin d'saison  onze clubkampioen. En deze editie maakte het speciaal omdat het meteen de eerste clubkampioen van de Cruceros zou opleveren.

BIj de Carreras ging het al een tijdje tussen de 2 koplopers, met name Andy Geirnaert en Domininque Azou…  Het werd nog een spannende eindrace…of toch dat was tot en met augustus. Daarna moest één van beide een zondag passen en stond de eindwinnaar zo goed als vast. De clubkampioen 2012 van de Carreras met 2090km over 22 zondagsritten is Andy Geirnaert. Proficiat!

Bij onze nieuwkomers was toch bibberen tot op de laatste zondag. Tot voor de Tour Trilogy van 23 september stond Rik Decadt er zeer goed voor om de eerste clubkampioen van de Cruceros te worden. Toch was z'n ruime voorsprong al sterk geslonken, en scheelde het slechts 1 grote rit met z'n eerste 2 achtervolgers. En zo was het wachten tot de laatste echte kalenderrit... zondagochtend stonden beide ploegen klaar om een laatste keer dit seizoen naar de Vlaamse Ardennen te trekken, over een parcours van 100km. Het was vooral uitkijken naar de deelnemerslijst van de Cruceros... en toen... Wim Decock tekende present en het bleef nog even wachten op Rik... Klokslag 08:30u werd het duidelijk dat z'n ABBA-escapade die tot een kleine 4 uur ervoor had geduurd, hem de das zou omdoen en kon er niets of niemand nog Wim van de titel houden. Proficiat Wim, je mag je zelf de allereerste kampioen van de Cabra Montés Cruceros noemen... en dat met 1427km over 19 ritten.

Het volledige klassement vind je op de Wall of Fame