LWU-koers op de Zilverberg

12/07/2014: LWU-wedstrijd op de Zilverberg...

In navolging van de Cabra Clásico van vorig jaar, was er zaterdag laatst een tweede editie van deze LWU-wedstrijd op de Zilverberg. Dit initiatief van onze 
Cabra-compañero Wim D’Hooghe is meteen ook het startschot van een druk weekend op de Zilverberg... met op zondag de rommelmarkt en op maandag de Grote Prijs Patrick Lefevere voor elite zonder contract en liefhebbers.

Maar terug naar de wedstrijd van zaterdag...
De renners kregen 12 ronden van 5.2 km voorgeschoteld en moesten een gelijk aantal keer over het monument van de Zilverberg… je weet wel… het hellend kasseistrookje dat we altijd proberen te mijden aan het einde van onze zondagsrit…

Cabras aan de start voor deze thuiswedstrijd...
Kenny Desot, Wim D'Hooghe, Pieter Lesage, Stijn Volckaert en Peter Neirynck.

Niet enkel waren we met een mooi aantal, maar onze renners hebben zich ook getoond in de strijd tot groot jolijt van het thuispubliek en collega Cabras langs de aankomstlijn.
Zowel Pieter, Wim als Stijn probeerden om beurt een ontsnapping op te zetten, maar het kwam moeilijk tot een breuk... tot voorbij halfweg koers er toch 2 renners er van doorgingen en niet meer werden teruggehaald ondanks ze de ganse tijd in het vizier bleven.

Hieronder een aantal sfeerfoto's... voor de film van de aankomst klik je hier.


15:59u... Wim is klaar voor de start.


Kenny merkelijk wat minder klaar voor de start, klampt de eerste 6 ronden aan...
De gast in de wit/rood/zwarte tenue fluit ondertussen een deuntje...
Ook voormalig Cabra Andy Geirnaert was van de partij.Met z'n allen in de buik van het peloton... Pieter observeert vanop de achtergrond.


De Belgische kampioen gaat een eerste keer in de aanval... en Wim pareert gepast en met z'n twee proberen ze zich van het peloton los te rukken.


het peloton houdt het strakke tempo aan...


en Stijn wacht geduldig zijn moment af.


een nieuwe aanval in de maak bij een van de passages aan Pittens... opnieuw Schuift Wim mee.


Ook Pieter gaat opschuiven...


en hij gaat het tempo van het peloton terug op trekken.


De volgende ronde gaat ook Stijn even aan de boom schudden.


Ondertussen heeft Wim een losgekomen spaak in het achterwiel en heeft daarom achteraan post gevat.


De belleman kondigt de laatst ronde aan, en hier zien we Kenny (links) en Stijn (rechts) hun final lap inzetten... en dit onder luidkeels gejuich van onze Cabras in burger aan de overkant van de straat. Meer Cabras in burger zie je hieronder...


Onze Cabras zijn erin geslaagd om in het peloton aan te komen op zo'n 15 seconden van de 2 koplopers onder wie de Belgische kampioen de overwinning binnen haalde.... Hieronder de uitslag: