Tilff Bastogne Tilff

27/05/2012:
Op zondag 27 mei zaten er maar liefst 5 Cabras op het parcours van de klassieker Tilff-Bastogne-Tilff. Andy, Bart R, Dominique A, Peter en Stijn hadden zich hiervoor klaargestoomd... en dit is hun verslag:

242 kilometer in de ardennen in volle zon. Een tocht met het venijn in de staart. Om 7u met z'n allen vertrokken voor een stap in het ongewisse voor sommigen van ons. Bang gemaakt door de anderen die wel al ervaring hadden.

Met de wind half in de rug vertrokken naar Bastogne met 2 beklimmingen om te starten. De eerste direct aan 20percent. We wisten direct waar we waren. Na een bevoorrading opnieuw een prachtige lange beklimming met iets minder stijgingspercentage. Ondertussen wel 10 keer sgraventafel gedaan en een paar côte cadeau ook gekregen. De warmte begon meer en meer op te komen. De wind was jammergenoeg ook aan de warme kant.

Eens Bastogne bereikt moest het echte werk dan nog beginnen. Het kopwerk werd om beurten wat gedaan. Ieder koos zijn eigen tempo op de helling en daarna dalen op prachtige wegen aan volle snelheid tot bijna 70km per uur.

Maar toen moest het moeilijkste nog komen.

Amermont, Rosier en Redoute zoals bij ons in de vlaamse ardennen de kwaremont, paterberg en koppenberg, maar dan wel iets langer en steiler. Iedereen boven gereden overal. Met een klein hartje aan de Redoute begonnen maar het is ons gelukt.
De laatste klim werd de zotste klim. Bart zette zich op kop, daarna dominique en uiteindelijk maakte Stijn het harde werk af. Een gemiddelde van meer dan 20 km per uur op de laatste klim!!! Stervend in zijn wiel. Volledig choco gereden door onze stijn. Onzen Ammedee was meedogenloos. Echt supersterk.

Allen samen vertrokken en toegekomen. Prachtige rit. Allemaal heel sterk. Allemaal afgezien. Zeker voor herhaling vatbaar...